Anneke

Leuk om kennis te maken!

Even voorstellen

Wie is nu het gezicht achter de camera?


Ik ben Anneke Klijn-Boet (28), getrouwd met Pieter en trotse moeder van Mirjam (6) en Micha (4). Overigens al mijn hele leven woonachtig in Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland).

 

Sinds ik op mijn veertiende een digitale camera te pakken kreeg, ben ik bezig met compositie, beeld en sfeer. In 2013 kocht ik dan ook mijn eerste spiegelreflexcamera. Helaas belandde die na een aantal jaar in de kast en fotografeerde ik niet veel meer. Foto's maken met een iPhone is toch veel sneller en makkelijker? 


Toen ik in 2018 moeder werd, vond ik het heel waardevol om mooie, kwalitatieve foto's te hebben van ons dochtertje, in plaats van alleen maar telefoonfoto's. Helaas lukte het niet om het 'plaatje' in mijn hoofd ook op mijn camera te krijgen.  Ik ben daarom zelf gaan oefenen om de camera handmatig in te stellen door middel van ISO, diafragma en sluitertijd. Wat een wereld ging er voor me open! In december 2018 volgde ik hierover een erg leerzame workshop bij Jan van de Maat Fotografie.

 

In juli 2020 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zo is mijn uit de hand gelopen hobby veranderd in 'Anneke Klijn Fotografie'. Een half jaar later heb ik mijn baan opgezegd en heb ik ervoor gekozen om van de fotografie mijn beroep te maken. Ik heb hier nog geen moment spijt van gehad. 
Inmiddels ben ik in 2021 overgestapt naar een systeemcamera (Nikon Z6II). Ook volg ik regelmatig workshops en cursussen als specialisatie of om tot nieuwe creatieve inzichten te komen. 


In mei 2023 won ik mijn eerste twee awards met de internationale Portret Photo Awards. 

 

Bekijk gerust een paar blogs, scroll eens door mijn foto's heen en aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt!

Anneke Klijn_1

Bekijk mijn werk

Gallery